AMBALAJIN OSCARI'NDA 3 ALTIN ÖDÜL YAYLA'NIN

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen ve ambalaj sektörünün en prestijli organizasyonlarından biri olan ‘Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Rekor bir katılımla gerçekleşen yarışmaya, 305 ambalaj başvurusu yapılırken, bu ambalajlar 13 kategori altında 11 kritere göre titizlikle değerlendirildi. Finale kalan 129 ambalaj arasından Yayla Agro Gıda, Gıda kategorisinde 3 altın ödüle layık görüldü.

Yayla Agro Gıda’nın bu büyük başarıya ulaşmasını sağlayan Yayla Salata Hazır Serisi, Yayla Gurme Serisi ve Legurme Akdeniz Yemekleri Çorba Serisi, inovatif ve çevre dostu ambalaj özellikleriyle sektörde fark yarattı.

Yayla Gurme Serisi, ürünlerinin ambalaj tasarımıyla dikkat çekiyor. Raflarda dik pozisyonda sergilenen ambalajlar, üzerlerindeki kilit sistemi sayesinde hem ürünler tazeliğini ilk günkü gibi koruyor hem de tüketiciye istediği miktarlarda kullanıp tekrar saklama kolaylığı sağlıyor. Ambalajların üzerinde, ürünün menşei olan ülkenin kültürel izlerini taşıyan fotoğraflar yer alıyor. Bu tasarım, tüketicilere ürünü açtıklarında adeta bir kültürel yolculuk sunuyor. Şeffaf ambalaj özelliği ise, ürünün büyük bir kısmının tüketiciye sunulmasını sağlayarak güven duygusunu artırıyor.

Yayla Salata Hazır Serisi, çevre dostu ve yenilikçi ambalaj çözümleriyle öne çıkıyor. BPA’sız, dört katmanlı özel ambalajlar, sıfıra yakın hava ve nem geçirgenliği sağlayarak gıdaların 36 aya kadar taze kalmasını sağlıyor. Cam ve teneke ambalajlara göre 10 kat daha az yer kaplayan bu esnek ambalajlar, lojistik süreçlerde karbon ayak izini azaltıyor. Ayrıca, ambalaj içindeki kaşık sayesinde ürünler her yerde kolayca tüketilebiliyor. Bu özellikleriyle "Salata Hazır" serisi, tüketicilere hem sağlıklı hem de pratik bir öğün sunuyor.

Yayla Agro Gıda’nın global markası Legurme (Amerika Ambalajları), Akdeniz mutfağının benzersiz lezzetlerini çorba serisiyle sunuyor. Katkısız ve koruyucusuz Mercimek, Ezogelin ve Domates çorbalarından oluşan bu seri, Akdeniz’in doğası ve mutfağını yansıtan mavi tonlardaki ambalajıyla Amerika’daki tüketiciye ulaşıyor. Esnek ambalajlar, hem israfı önlüyor hem de çevreyi koruyor. Mikrodalgada 2 dakikada hazırlanabilen bu çorbalar, zamandan tasarruf sağlarken, ürünlerin besin değerlerini 18 aya kadar muhafaza ediyor.

Yayla Agro Gıda’nın bu yenilikçi ve çevre dostu ambalajları, tüketici memnuniyetini en üst seviyeye çıkararak, Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda 3 altın ödül ile taçlandırıldı. Yayla Agro Gıda, sağlıklı, lezzetli ve pratik ürünler sunma vizyonunu sürdürüyor ve sektördeki öncü konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

27 yıldır pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektöründe lider konumda bulunan Yayla Agro Gıda, yüksek kalite standartları ve modern üretim teknolojileriyle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki sofralara en lezzetli ürünleri sunmaya devam ediyor. Ankara ve Mersin'deki ileri teknoloji ile donatılmış tesislerinden sonra bu güçlü kapasitesine ek olarak, Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde 134.000 metrekarelik kapalı alana sahip üçüncü fabrikasının yapım çalışmalarında sona yaklaşılmış durumda. 2025 yılında faaliyete geçmesi öngörülen bu yeni tesis, bitkisel bazlı fonksiyonel gıdalar ve katma değeri yüksek ürünlere odaklanacak. Yayla, global gıda trendlerini yakından takip ederek daha sağlıklı ve yenilikçi ürünler geliştirme hedefini sürdürüyor. Niğde'deki bu yeni fabrika, bitkisel protein bazlı atıştırmalıklar, zenginleştirilmiş bakliyat ve pirinç çeşitleri, kemik suyu, soslar, vegan köfteler, bebek mamaları ve freeze dry ürünlerinin üretimiyle hem iç pazarda hem de uluslararası alanda iddiasını ortaya koyacak.

Yayla Agro Gıda, değişen tüketici alışkanlıklarına uygun olarak yenilikçi ve sağlıklı ürünlerle geleceğin geleneksel tatlarını sunma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Tüm üretim tesislerinde daha sağlıklı bir dünya için çalışmayı sürdüren şirket, inovatif yaklaşımıyla sektördeki öncülüğünü yeni ürünlerle pekiştiriyor.